pomóżcie wybrać zestaw

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • studi79
    Classic
    • 2010
    • 34

pomóżcie wybrać zestaw

http://www.youtube.com/watch?v=4z6eHYTVF_8&feature=fvw moze nie bylo ;d
  • s_polak
    Classic
    • 2008
    • 20

pomóżcie wybrać zestaw

Witam
    Chcę kupić zestaw kluczy nasadowych, niestety jest masa różnych zestawów na rynku i za bardzo nie wiem co wybrać. Nie chce kupować jakiegoś mega profesionalnego zestawu, nie chcę też kupować zestawu kiepskiej jakości. Taki zestaw będzie mi służył do jakichś prac przy samochodzie i w domu. Chciałbym się zmieścić w 300zł. Przykładowo zastanawiam się nad takimi:

Z chęcią poznam Wasze inne propozycje.

Komentarz

• satoot
      Rider
      • 2008
      • 525

Re: pomóżcie wybrać zestaw

Mam wrażenie, że to jest wszystko to samo, tylko inaczej poukładane i w odrobinę inne walizce.
      YaTo to chyba to samo co ToYa, a to nie są dobre produkty (ChRL). Co miałem w rękach, to się gięło lub szybko traciło parametry i rozmiary.

Może pomogą Tobie mądrzejsi i bardziej doświadczeni ode mnie, najcenniejsze będą porady osób posiadających warsztaty - tych proś o wypowiedzi.

Komentarz

• Krzycho-63
        Rider
        • 2007
        • 628
        • Superb II (3T4)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez satoot
        Mam wrażenie, że to jest wszystko to samo, tylko inaczej poukładane i w odrobinę inne walizce.
        Dokładnie.Większość jest wykonane w chinach-znaczki można wygrawerować dowolne.Ja postawiłbym na yato-nie są złe.Do zastosowań amatorskich zupełnie wystarczą.Osobiście mam kilka zestawów yato i jak do tej pory nic się nie zepsuło.Mogę na temat grzechotek powiedzieć ,że są dobre a ich niewątpliwą zaletą jest ilość zębów(72).
        Skoda Superb II Ambition
        2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Akurat te YATO sa duzo lepsze od TOYA

Ja mam te Einhel i jakos zyja. przy pomocy rurek metrowych tez czasem odkrecam i wszystko zyje.

A zeby nie bylo, to udarowa redukcje 3/4" na 1/2" udało mi sie urwac przy pomocy klucza o dlugosc 40cm, a gosc u ktorego kupowalem nowa byl mocno zdziwiony. Dodam ze nie chodziło o kluczyki marketowe tylko dosc drogie narzedzia warsztatowe
          Spritmonitor.de

Komentarz

• s_polak
            Classic
            • 2008
            • 20

a może taki zestaw PROXXONa?

gdzies wyczytalem ze sa to lepsze zestawy, ale dylemat dalej pozostaje

Komentarz

• dees
              Ambiente
              • 2008
              • 217

Do ogólnego dłubania Yato wystarczy. Dokup tylko kilka nasadek profi na duże momenty i OK.
              pzdr.
              pryncypal

Komentarz

• jacog
                Rider
                • 2008
                • 420
                • Felicia I (6U1)

Zdecydowanie Proxxon - mam akurat ten z linka powyżej i jestem bardzo zadowolony. Wcześniej miałem Proxxona ale tylko na 1/4". Proxxon pewnie też jest produkowany w Chinach zdecydowanie lepiej się prezentują i są trwalsze niż Einhell/Yato/Honiton. Do kompletu dokupiłem sobie klucz dynamometryczny Proxxona 1/2". Wcześniej kupiłem dynamometryczny Teng Tools 1/4" - wyraźniej niższa jakość.

Bardzo dobrej jakości są też nasadki Jonnesway i osobno do tego grzechotka Jonnesway - mam też taką 3/8" z rękojeścią o regulowanej długości. Bardzo solidne wykonanie - oczywiście mówie o narzędziach do zastosowań amatorskich a nie do warsztatu bo tam krolują inne marki.

Komentarz

• cybant
                  Drive
                  • 2008
                  • 89

ja mam Jonnesway i polecam tą firmę , a jaki zestaw to już zależy od tego co potrzebujesz

Komentarz

• ARobert
                    Rider
                    • 2008
                    • 254
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Mam tego Honitona. Niewiele póki co nim majstrowałem a przy Skodzie to tylko chlapacze torxem z zestawu przymocowałem. Końcówki do wkrętaka takie sobie. Na krzyżakowych widać ślady zniszczenia po walce z wkrętami w poprzednim aucie. Wkręty co prawda wykręciłem ale widoczne głębokie ślady na końcówkach pozostały a to chyba nie świadczy dobrze o jakości materiałów. Jeżeli chodzi o nasadki i grzechotki to póki co wszystko OK. Generalnie taki zestaw warto mieć do amatorskiego dłubania i w większości przypadków powinien i taki Honiton wystarczyć.

Komentarz

• Geralt
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 589

nie mam zadnego z tych kompletow (ale mam porownywalny jakosciowo) tym niemniej sporo dobrego slyszalem wlasnie o PROXXON'ie - zarowno na forum passata jak i znajomy mechnik uzywa i nie narzeka.
                      pozdrawiam
                      Adam W.

Komentarz

• maj33
                        Classic
                        • 2006
                        • 28

witam
                        panowie i panie od 10 lat w pracy uzywam kluczy nasadowych i duzych i malych
                        kupionych o w sklepie OBI. sa to klucze z serii LUX ****.
                        minimum 4*,naprawde trzymaja rozmiar i sa nie zniszczalne,zestawy sa w roznych kombinacjach a cena przystepna
                        BYŁA O1 NISTETY ZOSTAŁA ROZBITA
                        JEST OPEL ZAFIRA 2.0 DTI COMFORT

Komentarz

Pracuję...